Szederkényi Sportegyesület

Szederkényi SE hivatalos oldala

Szabályok

SZEDERKÉNYI  TEREMFOCI  BAJNOKSÁG

JÁTÉKSZABÁLYOK :

-A  csapatok minimum 5, maximum 12 játékost nevezhetnek. Egy csapatban, az igazolt játékosok száma nincs meghatározva, de egyszerre csak kettő lehet a pályán. Igazolt játékosnak az számít, aki az aktuális szezonban, megye 1, vagy efeletti bajnokságban pályára lépett. Kapus és az a játékos aki a 20. életévét be nem töltötte a bajnokság kezdetéig nem számít igazoltnak. A bajnokság ideje alatt egy játékos csak egy csapat színeiben léphet pályára. Általános iskolás korú játékos nem nevezhető.

 

-A játékidő 2×15 perc, 1-2 perc szünettel. Egyforma mezszín esetén a pályaválasztó csapat köteles más színű felsőt biztosítani.(Érdemes előre lebeszélni.)

-A győzelem 3 pont, a döntetlen 1 pontot ér. A tabellán való helyezés pontegyenlőség esetén, az egymás elleni eredmény, a gólarány, a több rúgott gól figyelembe vételével történik.

Gólarány:az utolsó forduló után, ha két csapat között a gólarány dönt, az első négy csapat ellen rúgott és kapott gólokat vesszük figyelembe.

 

-A gól akkor érvényes, ha a 6-oson belülről rúgják, ha a 6-oson kívülről rúgják és legalább két védekező játékos vagy védő és kapus beleér,  vagy fejjel, a terem bármely részéről!

-Öngól: Saját játékos akár szándékosan, akár véletlenül saját kapujába juttatja a labdát, (pálya bármely részéről) a gól érvényes!

-A gól nem érvényes, ha a labda a kapuba érés előtt bármilyen műtárgyba ütközik (Pl. palánk, bordásfal).

-A hazaadást a kapus nem foghatja meg kézzel, ellenkező esetben szabadrúgás az ellenfél javára a 6-os vonalról. Egyéb szabadrúgásnál, ha a rúgást végző játékos kéri, a sorfalnak

3 méterre kell állnia a labdától. Ha a lelátóra kerül a labda, vagy egy néző beleér, bedobás következik, amit csak rúgással lehet elvégezni.(vagy más szóval berúgás lesz)

-Becsúszva szerelni nem lehet.

-Cserélni a játék menete közben bármikor lehet.

 

Kiállítások: -2 perces, a játékos a büntetés letelte után visszatérhet a pályára

– ugyanazon a mérkőzésen második 2 perces kiállítás után,

a játékos végleg ki van állítva,  2 perc után másik játékos állhat a

helyére. A másodszor kiállított játékos a következő fordulóban nem játszhat.

-5 perces, végleg kiállítva, és a következő fordulóban nem játszhat, 5 perc után másik játékos állhat a helyére.

 

-Óvás: az óvás határideje a mérkőzést követő 3. nap, díja 3.000.- Ft. Az óvást 3 tagú bizottság mérlegeli, és ha jogosnak tartja, az óvási díj visszafizetésre kerül.

-Ha egy csapat a kiírás szerinti időpontban ( max. 10 perc várakozási idő) nem jelenik meg, az ellenfél javára lesz írva a 3 pont, 5-0 gólkülönbséggel. Ha egy csapat megfelelő indok nélkül kétszer nem áll ki, a bajnokságból kizárásra kerül, az addig elért eredményeit töröljük.

Rájátszás 

Célja:
-minden csapat 3 mérkőzéssel többet játszhat
-nyílt küzdelem az utolsó fordulóig

Menete a következő:
– az alapszakasz a szokásos módon fog lezajlani, ezután kialakul a
játékszabályban leírtak alapján a sorrend, jelen esetben 1- 8-ig.

– a következő 8.fordulóban a tabellán elfoglalt hely szerint, az alábbi mérkőzések kerülnek megrendezésre:  1–8, 2–7, 3–6, 4–5

– a győztes csapatok játszhatnak az 1-4. helyezésért, az alul maradt együttesek pedig az 5- 8. helyért. A győztes ill. a vesztes csapatok új besorolása 1-4-ig ill.     5-8-ig, az alapszakaszban elért helyezések alapján lesz megállapítva.

– döntetlen esetén 3-3 db 7-es rúgással döntik el a csapatok a továbbjutást.
Ha ez sem döntene, akkor egyesével rúgják a 7-eseket, amíg valamelyik
csapat nem hibázik. Egy játékos csak egyszer rúghat. Ha az aktuális meccsen a kevesebb játékost felvonultató csapat mindegyik tagja rúgott már, és még mindig nincs döntés, újból rúghatnak a már szerepelt játékosok, ugyanabban
a sorrendben, mint ahogy a büntetőpárbaj elkezdődött,az egyik fél győzelméig.

– a 9. forduló párosítása:   1–4, 2–3, 5–8, 6–7

– az 1-4, és 2-3 győztese az első helyért, vesztese a harmadik helyért játszik a következő fordulóban.

– az 5-8, és 6-7 győztese az ötödik helyért, vesztese a hetedik helyért játszik a
következő fordulóban.

 

Sportszerű, és eredményes játékot kíván:

A VEZETŐSÉG