Szederkényi Sportegyesület

Szederkényi SE hivatalos oldala

Szedi SE

Már a felszabadulás előtt folyt sportélet, a községben, csak nem egyesületi szinten. A Szederkényi Sport Egylet 1947-ben alakult. Létrehozásában sokat fáradozott Helesfay Antal, Ravasz János és Heid János. A labdarúgó csapattal beneveztek a Megyei alosztály-bajnokságba. Az egyesületnek 15 igazolt játékosa volt. Mivel az anyagi nehézségek miatt az egyesület edzőt nem tartott, a játékosok nem tudtak rendszeresen edzeni. Ennek ellenére játékuk sok kellemes percet szerzett a szurkolóknak.

Napjainkban a sportélet nagyot fejlődött a kezdetekhez képest. A labdarúgó pálya új helyre került, és mostanra egy gyönyörű és ápolt sportcentrum várja a sportolni vágyókat. Ez köszönhető mindazon embereknek, akik áldozatos munkájukkal elérték, hogy ilyen körülmények között sportolhassanak a település lakosai.

Mostanra Szederkény a labdarúgás terén regionális központnak is nevezhető, mert a környékbeli településekből is járnak hozzánk sportolni a gyerekek és fiatalok. Közel 70 játékengedéllyel rendelkező labdarúgónk van. A szurkolók és a vezetőség nevében állíthatom nagyon büszkék vagyunk rájuk. A felkészülésüket egy remek világítással rendelkező edzőpálya is segíti. Az egyesület működéséhez szükséges anyagi segítséget a helyi önkormányzat adja, hála a vezetőknek, akik a szívükön viselik a sportág sorsát.

Végül a vezetőség munkájáról annyit, hogy meg kell őrizzék ezt az állapotot ameddig csak lehet és ha mód van rá fejlesszék a körülményeket és népszerűsítsék a sportot a település lakói között.